top of page

איך לבחור טיפול?

  • תמונת הסופר/ת: unpopular
    unpopular
  • 13 בינו׳ 2023
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 28 בינו׳ 2023

במצב של היום טיפול זה בהחלט מותרות. אממה, בעיני טיפול נחשב למותרות שהן בגדר חובה. ביום שבו התחלתי לטפל בעצמי החיים שלי השתנו. אני אכתוב בפוסט הזה גם על למה אני כל כך מאמינה בטיפול וגם על איך למצוא טיפול מתאים.




למה טיפול זה כל כך חשוב?


פריקה ושיתוף:

כמה הזדמנויות יש לנו לשתף את הרגשות והמחשבות שלנו בלי שיפוטיות? בקושי. אני לפעמים מרגישה שסביבת הטיפול היא בועה שאפשר להציף בה דברים בלי לחשוב על ההשלכות. שיתוף מול הבת זוג שלי יכול לגרום לי להסתכן בקבלת תשובה שלא רציתי לשמוע, או בחוסר פניות להקשיב לי. לעומת זאת, זו המהות של טיפול! שעה בשבוע שהיא בשבילי לחלוק. כבר היו לי מפגשים בטיפול שאמרתי בהתחלה "הגעתי רק כדי לפרוק היום", ופשוט דיברתי שעה. כמה זה משחרר!


התבוננות על עצמנו:

בדרך כלל, אנחנו בזרימה עם החיים שלנו ואין לנו תחנות עצירה. אחד הדברים המדהימים שטיפול מאפשר זה לעשות מעין רפלקציה על המחשבות שלנו. להציף מחשבות ולהתבונן עליהן. זה מביא להמון תגליות. כשיש לנו התבוננות כמה דברים מתאפשרים – להצליח לפרגן לעצמנו ולאהוב את עצמנו, לזהות דברים שכבר לא משרתים אותנו ולהצליח לשנות אותם, לראות עוד זוית בנוגע לדברים שקורים לנו.


התמודדות עם דברים:

זו אולי ה-מטרה של טיפול. לטפל בדברים ולגרום לנו להתמודד עם החוויות שלנו. כשהטיפול הוא טוב זה לחלוטין מה שקורה. רכישת כלים להתמודדות, זיהוי דפוסי התנהגות שלא משרתים אותנו יותר ושחרור שלהם. עיבוד של חוויות, שינוי מחשבות, והבאה של עצמנו למקומות יותר טובים.


מגיע לנו לחיות טוב:

אני אגע כאן גם בטיפול פיזי = ללכת לרופא. מגיע לנו לחיות את החיים שלנו בצורה הכי משמעותית וטובה. כדי לעשות את זה ולממש את החיים שלנו, נרצה לטפל בכל מה שיכול לעצור אותנו. טיפול נפשי, קואוצ'ינג, אימון ספורט ו'רק' ללכת לרופאה, כל אלה חשובים כדי לדאוג לחיים שלנו. זו השקעה משתלמת!


הצעדים לבחירת טיפול:

1. מה מביא אותנו לטיפול?

נתחיל בלזהות למה הגענו למצב שחיפשנו טיפול. זיהינו בעיה ספציפית (למשל: קשה לי עם כסף, היחסים שלי עם אבא) או דווקא משהו כללי (אני רוצה להירגע, אני מרגישה צורך לשתף אדם ניטרלי). כל סיבה להגיע לטיפול היא סיבה טובה, רק חשוב לדעת אותה כי זה יכול לעזור לנו בבחירה.


2. הגדרת ציפיות ומטרות.

אני יודעת להגיד מה חשוב לי במטפלת. חשוב לי שהיא תהיה אישה, חשוב לי שהיא תהיה פרקטית ושלא יהיה לנו דיבור באויר. חשוב לי חוסר שיפוטיות לאורח החיים שלי (בזוגיות עם אישה, פוליאמורית..). יש אנשים שיהיה להם חשוב מיקום גאוגרפי, או דווקא טיפול בזום, הכשרות מסוימות, שיטת טיפול, התמחות מסוימת.. ככל שנדע יותר לדייק את הצורך שלנו בטיפול יהיה לנו קל למצוא איש/אשת מקצוע מתאימים.

3. חיפוש המלצות.

בהתאם למטרות שלנו נרצה להתחיל לאסוף אופציות לטיפול. אני תמיד בעד לבדוק כמה, ורק אחר כך להחליט. לפעמים יש מאץ' ואז אפשר פשוט להתחיל. את החיפוש אני ממליצה לעשות בכל הערוצים, גוגל, פייסבוק, אינסטגרם.. להסתכל בחומרים של המטפלים, לראות איך הם כותבים על עצמם, איך הם מתארים את שיטת הטיפול שלהם. אם חשובה לכם הכשרה זה גם דבר חשוב לבדוק כחלק מתהליך הסינון.

4. שיחת הכרות.

אחרי שיש לנו 4-5 מטפלות שנרצה ליצור איתן קשר, אני ממליצה לכתוב על דף מה חשוב לנו להעלות בשיחה. חייבת להיות שיחת הכרות ולבדוק בה בעיקר כימיה. חוץ מהכימיה אני ממליצה לבדוק את כל מה שהגדרנו שחשוב לנו. היו לי שיחות שהרגשתי שמשכנעות אותי בשיטה שלא רציתי, והיו שיחות שהרגשתי ששומעות אותי.

5. תשומת לב לתהליך הטיפול בזמן הטיפול.

הסינון לא נגמר כשהתחלנו טיפול. אני ממליצה בכל מפגש לחשוב איך הוא היה לי. היו לי טיפולים שהרגשתי שזה וואו, והיו לי טיפולים שהבנתי שזה לא זה, למרות שכן היה לי וואו בהתחלה.

לסיכום, אני מאוד מאוד ממליצה על טיפול בעצמנו, כל טיפול וכל דבר שהמטרה שלו היא לעשות לנו טוב, מבורך. מקווה שנתתי נקודה למחשבה.

Comentários


אפשר לכתוב לי הכל, אני תמיד אשמח לתגובות על הבלוג, בקשות, שאלות ועוד.
אפשר גם באנונימיות! כאן אפשר להשאיר פניות אנונימיות

תודה שפנית, אשתדל לחזור בהקדם,

רוצה לכתוב לי?

©2022 by unpopular. Proudly created with Wix.com

bottom of page